Svarte vinger på den ytterste Ø

– Fire skarv rett mot oss! Aldri føles sekundene lenger enn når du venter på fugl på vei inn over børsepipene. Bli med på en utfordrende jakt ytterst på Trøndelagskysten

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Vi entrer båten godt utpå formiddagen sammen med frøyværingene Terje Søreng (45) og Lasse Reppe (41) ytterst på Trøndelagskysten. Kraftig vind har så langt denne høsten gjort ilandstigning på de ytterste holmene til en høyrisikosport. Nå har sjøen roet seg såpass at det er mulig å komme seg ut til Bleika.

På vei utover ser vi en god del «svartfugl», sittende på skjær og fordøye frokosten. Såframt det ikke sitter en havørn eller to på en holme i nærheten. Da er det fritt for skarv. Havørnbestanden har tatt seg voldsomt opp de siste 10-15 årene.

Jo lenger ut vi kommer, desto mer skarv ser vi. Samtidig blir sjøen merkbart tyngre når vi nærmer oss Bleika, på yttersiden av øyrekka. Vi sikter oss inn på en holme med et titalls skarv som vi skremmer opp på lang avstand. Mer gass, nå har vi fri bane i noen minutter, før fuglene vil returnere til holmen. Fra en holme noe lenger ute tar også en havørn til vingene. Det vil trolig gi oss noen ekstra tid til å komme i posisjon.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.