Monica Tvede er profesjonell soppsanker, og gir bort sine beste tips til Jakt & Fiskes lesere. Foto: Jo Straube
Monica Tvede er profesjonell soppsanker, og gir bort sine beste tips til Jakt & Fiskes lesere. Foto: Jo Straube

Skogens gull er mer enn kantarell

Monica Tvede har ingen ting imot kantarell, men soppen står ikke øverst på lista når hun stryker til skogs på skattejakt.
16. september 2022

– Matriske er min favoritt! Kremler er fargerike. Sleipsopp brukte jeg litt tid på å bli vant til. Man smaker jo mye med øynene, og sleipsoppen ser litt skummel ut, men den har en herlig syrlig smak.

Monica Tvede ble hekta på sopp som åtteåring, da hun så hva naboen tok med hjem fra skogstur. For fjorten år siden fant hun sitt paradis i bibelbeltet, og ble sanker på heltid.

Fire dødelige

Ingen grunn til panikk

Ikke bare «sopptember»

Mange nye bekjentskaper


– Vit hva du spiser

God varmebehandling

Størrelsen teller

Oppdatert litteratur

Hvor giftig kan sopp være?

Ikke spise, men absolutt røre

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Her får du en enkel og velsmakende oppskrift på jegergryte. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Alle jegere må kunne sin gryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne varianten oser av høst og jaktstart. Et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Mat

Har du prøvd rådyr bakt i kålhode? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Bondens hevn

Eller hvordan ta tilbake grønnsakene som rådyra stjal.

Mat

Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Kremet fiskesuppe

Det smaker ekstra godt med en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur.

Mat

På forsiden nå