Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror. Foto: Anine Gutubakken Byles
Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror. Foto: Anine Gutubakken Byles

Kremet fiskesuppe

Det smaker ekstra godt med en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur.
09. september 2022

Du spiser vel det du fisker, enten det er hyse, lange, torsk eller ørret? 

En fiskesuppe er aldri feil, og her går vi for en kremet variant.

Ingredienser

  • 600 g fiskefilet 1⁄2 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1⁄2 purre
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 8 dl fiskekraft
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket gressløk og persille 2 ss maisenna

Slik gjør du:

  • Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter.
  • Del løken i små biter, og gulrøtter og purre i skiver.
  • Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter.
  • Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper, gressløk og persille.
  • Jevn suppen med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk, og la det putre til den begynner å tykne.
  • Ha i fisken og la den trekke i noen minutter. Server gjerne fiskesuppen med nybakt brød.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Her får du en enkel og velsmakende oppskrift på jegergryte. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Alle jegere må kunne sin gryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne varianten oser av høst og jaktstart. Et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Mat

Monica Tvede er profesjonell soppsanker, og gir bort sine beste tips til Jakt & Fiskes lesere. Foto: Jo Straube
Sanking:

Skogens gull er mer enn kantarell

Monica Tvede har ingen ting imot kantarell, men soppen står ikke øverst på lista når hun stryker til skogs på skattejakt.

Mat

Har du prøvd rådyr bakt i kålhode? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Bondens hevn

Eller hvordan ta tilbake grønnsakene som rådyra stjal.

Mat

På forsiden nå