Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.
28. juni 2022

I denne salaten har vi brukt små typer paprika og agurk, men du kan selvsagt bruke vanlig paprika og agurk også. Da holder det med en av hver.

Ingredienser

Pestodressing

  • 1 potte frisk basilikum 2 ss pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1,5 dl revet parmesan 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 700 g ørretfilet 2 ss smør
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stk. små paprika
  • 4 stk. små agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 65 g rucola
  • 125 g nøttemiks med peanøtter, ristede pinjekjerner og solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Del ørretfileten i skiver og pensle dem med litt av pestodressingen. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek ørretskivene i cirka to minutter. Skru ned varmen og stek til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Ta ørretskivene ut av stekepannen og la dem hvile.
  2. Del rødløk, paprika og agurk i skiver, og cherrytomater i to. Ha det over i en bolle sammen med rucola, og bland det godt sammen. Fordel salatblandingen på hver tallerken.
  3. Del ørretskivene i mindre biter og fordel på hver tallerken. Dryss over nøttemiksen og avslutt med pesto- dressing. Server med nystekt bryte- brød.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Det er lettere å lage syltetøy av sommerens bær enn du tror. Denne oppskriften fungerer både til blåbær og bringebær. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Slik lager du syltetøy av sommerens bær

Når skogen bugner av bær, er det bare å komme seg ut og plukke. Det er lettere å lage supert syltetøy enn du tror.

Mat

Med denne oppskriften er det lett å lage lekre viltkjøttkaker. Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Kongen på deigen

Det beste du kan lage av råvaren du er lei av.

Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

På forsiden nå