Fersk sjøørret stekt i panne rett på svaberget. Som tilbehør kan du prøve asparges og pasta du kokte kvelden i forveien. Foto: H2W STUDIO

Over bekken etter saltvann

Tiden er moden for å knipe en sølvblank sjøørret. Og du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å nyte den i strandkanten.
09. april 2022

Er du sikker i din sak om at ørret og sjøørret ser forskjellige ut og smaker forskjellig?

Du har helt rett, selv om det er snakk om eksakt samme art. Velkommen til en ikke-binær fiskeverden der legningen handler om smaken for salt.

Ut mot havet

Vårlig eventyr

Sjøørret med salsa verde

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

På forsiden nå