Biff Rydberg med hjortevilt

Jeg reiser ofte til Sverige på jakt. Ikke på jakt med gevær, men på jakt etter den svenske kjøkkensjela. Den svenske husmannskosten. I dag blir det Biff Rydberg på hjortevilt, med bresert spisskål med lettsaltet flesk.
30. januar 2020

Den er ikke så enkel å finne. Det er langt enklere å finne pizzeriaer, thairestauranter og andre mer eller mindre eksotiske spisesteder. Sverige har alltid vært rause med å ta imot folk som trenger en ny start, noe som har resultert i et rikt utvalg av etniske spisesteder. Men den svenske matsjela finnes. Ofte på mindre steder enn de typiske turistfellene.

På slike steder finner vi ikke bare kjøttbullar og lingonsylt, men svensk sild, rimmad sidflesk, Wallenbergare og kalops. Og Biff Rydberg, som jeg kommer tilbake til.


Biff Rydberg med honningstekt løk

Slik gjør du:


Bresert spisskål med lettsaltet flesk

Slik gjør du:


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

Mat:

Lake fra to verdenshjørner

Laken er kanskje ikke vakker, men like fullt en utmerket matfisk. Mange mener det er noe av det beste du kan få i ferskvann.

Mat

Mat:

Juletorsk med rødvinssaus

Kysttorsken sliter, og fra i sommer ble det forbudt å fiske torsk langs store deler av kysten i Sør-Norge. Så hvorfor i all verden skriver jeg om juletorsk?

Mat

På forsiden nå