Juletorsk med rødvinssaus

Kysttorsken sliter, og fra i sommer ble det forbudt å fiske torsk langs store deler av kysten i Sør-Norge. Så hvorfor i all verden skriver jeg om juletorsk?
06. desember 2019

Jo, vi er et langstrakt land, faktisk har vi verden nest lengste kystlinje, kun slått av Canada. Og selv om kysttorsken også har fått trangere kår fra Telemark til Stadt og videre nordover, kan vi med en viss forsiktighet fiske denne delikatessen med kritthvitt kjøtt.

Ifølge gammel skikk, skulle man kun spise torsk i måneder med “R”, fordi fisken da hadde best kvalitet. Det er nok ikke tatt ut av løse lufta, men som østlending synes jeg likevel nesten alt sjøvann fra Stadt og nordover er forholdsvis kaldt, og spiser derfor selvfisket torsk året rundt – med stort velbehag.


Juletorsk med rødvinssaus

Ingredienser

Ingredienser saltlake


Slik gjør du


Ingredienser saus


Slik gjør du

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Abbor tilberedt på bål:

Tusenbrødre

Sjelden har noe så lite betydd så mye for så mange.

Mat

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

På forsiden nå