Juletorsk med rødvinssaus

Kysttorsken sliter, og fra i sommer ble det forbudt å fiske torsk langs store deler av kysten i Sør-Norge. Så hvorfor i all verden skriver jeg om juletorsk?
06. desember 2019

Jo, vi er et langstrakt land, faktisk har vi verden nest lengste kystlinje, kun slått av Canada. Og selv om kysttorsken også har fått trangere kår fra Telemark til Stadt og videre nordover, kan vi med en viss forsiktighet fiske denne delikatessen med kritthvitt kjøtt.

Ifølge gammel skikk, skulle man kun spise torsk i måneder med “R”, fordi fisken da hadde best kvalitet. Det er nok ikke tatt ut av løse lufta, men som østlending synes jeg likevel nesten alt sjøvann fra Stadt og nordover er forholdsvis kaldt, og spiser derfor selvfisket torsk året rundt – med stort velbehag.


Juletorsk med rødvinssaus

Ingredienser

Ingredienser saltlake


Slik gjør du


Ingredienser saus


Slik gjør du

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Patégris

En god viltpaté er et perfekt møte mellom hjortevilt og villsvin.

Mat

Varmrøykt sik:

Røykeloven

Noen liker å røyke en feit sigar. Andre foretrekker å røyke feit fisk. Sik er et bra sted å starte.

Mat

Tommy Østhagen:

Besatt av sopp

Kokk og soppfantast Tommy Østhagen gleder seg over nordmenns økende soppinteresse, men mener det fortsatt er et stykke igjen før soppen har fått plassen den fortjener i det norske kjøkken. Det vil han gjøre noe med.

Mat

På forsiden nå