Elgskav i to varianter

Frossent viltkjøtt skivet med skarp kniv – produktet er helt genialt når opptiningsmulighetene er så som så.
Fredag, 11. oktober 2019 - 16:00

Skavet kjøtt tiner i en fei, og kan legges rett i panne eller gryte. Og det som måtte være igjen av kjøttstykket, går rett tilbake i kulda uten å ha tatt skade. Sjøl om de færreste av oss tilbringer vinteren i telt, kan teknikken fortsatt brukes, men dagens forbrukere kjøper like gjerne ferdig skav fra frysedisken.

Finnbiff
Skav kommer vanligvis fra reinkjøtt og er råvaren til tradisjonsretten Finnbiff. Denne retten finnes i et utall varianter, med både sopp, fløte og andre godsaker, sjøl om jeg mistenker disse råvarene å være fraværende i de fleste lavvoer og gammer. I alle fall i den tiden retten først så dagens lys.

Elgskav med øl og røtter

Ingredienser:

  • 800 g elgskav 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel for tykk saus 1⁄2 løk
  • 1 liten purre, eller 2 vårløk 200 g hvite og røde røtter (gulrot, selleri, persillerot, pastinakk, kålrot)
  • Et par kvaster urter om du har. (timian, rosmarin og noen laurbærblad)
  • 1⁄2 flaske (0,33 l) mørkt øl 1 dl seterrømme Tyttebær, salt og pepper

Slik gjør du:

Skav i pitabrød (viltkebab)

Ingredienser:

Slik gjør du:

Yoghurtdressing til viltkebab

Ingredienser:

Slik gjør du:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå