Elgskav i to varianter

Frossent viltkjøtt skivet med skarp kniv – produktet er helt genialt når opptiningsmulighetene er så som så.
11. oktober 2019

Skavet kjøtt tiner i en fei, og kan legges rett i panne eller gryte. Og det som måtte være igjen av kjøttstykket, går rett tilbake i kulda uten å ha tatt skade. Sjøl om de færreste av oss tilbringer vinteren i telt, kan teknikken fortsatt brukes, men dagens forbrukere kjøper like gjerne ferdig skav fra frysedisken.

Finnbiff
Skav kommer vanligvis fra reinkjøtt og er råvaren til tradisjonsretten Finnbiff. Denne retten finnes i et utall varianter, med både sopp, fløte og andre godsaker, sjøl om jeg mistenker disse råvarene å være fraværende i de fleste lavvoer og gammer. I alle fall i den tiden retten først så dagens lys.

Elgskav med øl og røtter

Ingredienser:

  • 800 g elgskav 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel for tykk saus 1⁄2 løk
  • 1 liten purre, eller 2 vårløk 200 g hvite og røde røtter (gulrot, selleri, persillerot, pastinakk, kålrot)
  • Et par kvaster urter om du har. (timian, rosmarin og noen laurbærblad)
  • 1⁄2 flaske (0,33 l) mørkt øl 1 dl seterrømme Tyttebær, salt og pepper

Slik gjør du:

Skav i pitabrød (viltkebab)

Ingredienser:

Slik gjør du:

Yoghurtdressing til viltkebab

Ingredienser:

Slik gjør du:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

Mat:

Lake fra to verdenshjørner

Laken er kanskje ikke vakker, men like fullt en utmerket matfisk. Mange mener det er noe av det beste du kan få i ferskvann.

Mat

På forsiden nå