Laksesesongen 2019

Minste­vann­føring reddet fisket

De som kjente sin besøkelsestid i Vefsna i sommer, fikk oppleve et forrykende storlaksfiske, blant annet her ved Kvalfors.
De som kjente sin besøkelsestid i Vefsna i sommer, fikk oppleve et forrykende storlaksfiske, blant annet her ved Kvalfors.

Tidlig snøsmelting og en knusktørr juli, gjorde også denne sesongen til en prøvelse for laksefiskerne. Minstevannføring reddet fisket i mange av de største elvene våre.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

I Numedalslågen i Vestfold lever det spesielle flåtefiske og andre middelalderske fangstmetoder i beste velgående, sammen med stangfiske med reke og søkke, mark og flue. Den debatten skal få ligge i denne omgang, vi nøyer oss med å konstatere at Lågen kan se tilbake på nok en bra sesong.

I den gjennomregulerte elva er det alltid vann, og hadde nær 3800 fisk på land i månedsskiftet august/september, med en gjennomsnittsvekt på pene 4,9 kg. I sommer har den typiske mellomlakselva (fisk 3–7 kg) også levert mer enn 700 storlaks (over 7 kilo).

Fisket i Lågen pågår fram til 9. september oppstrøms Holmsfoss. Inn i september tas det gjerne godt med laks i elvas øvre lakseførende del (Svarstad - Hvittingfoss). Når sluttstrek settes vil totalfangsten trolig passere 20 000 kilo. Det er en plass på pallen over landets mest fangstrike elver i 2019.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.