Yngve Landro sjekker mårfellene annenhver dag i fangstsesongen fra 1. november til 15. mars. Kravet er minst én gang i uken. Utenom fangstsesongen lagres kassene i skogen for å unngå menneskelukt.

Kodeknekkeren

Yngve Landro fra Voss er hektet på fangst, men det var først da han bygget sine egne fellekasser at det ble sving på sakene.
09. august 2021

I fjor erstattet Yngve Landro (45) de butikkjøpte ferdigfellene sine med egenproduserte bakkekasser og tilpassede postkasser til slagfellen Conibear/Belisle 120. Det angrer han ikke på: Mens han de to første fangstsesongene klarte å lure fem mår med ti ferdigfeller, endte fjorårets fangst på 14 mår med like mange egenproduserte fellekasser.   

– Jeg er nybegynner og trålte internett etter tips. Først etter å ha testet 10–12 prototyper, var jeg fornøyd, forteller fellemakeren, som vi snubler over et sted i vosseskogene like etter sesongslutt 15. mars.

Knekker koder

150 utedager

Yngves metode

Bygg bro til måren

Perfekt for ungdom

Musehotell

Tester slagfellene

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Flest felte rådyr på 20 år

Det ble skutt 34.300 rådyr i løpet av jaktåret 2020/2021. Det er det største utbyttet siden 1999/2000. Flest ble skutt i Indre Østfold og Lindesnes.

Kraftig økning i felte villsvin i Norge

Det ble felt 450 flere villsvin i løpet av forrige jaktsesong. Det er hele 140 flere enn året før. Nesten alle ble felt i Halden og Aremark.

Lovende rypeutsikter i Sør-Norge

Den første oversikten fra fjellstyrene over årets bestandssituasjon i statsallmenningene i Sør-Norge er klar.

På forsiden nå