Yngve Landro sjekker mårfellene annenhver dag i fangstsesongen fra 1. november til 15. mars. Kravet er minst én gang i uken. Utenom fangstsesongen lagres kassene i skogen for å unngå menneskelukt.

Kodeknekkeren

Yngve Landro fra Voss er hektet på fangst, men det var først da han bygget sine egne fellekasser at det ble sving på sakene.
09. august 2021

I fjor erstattet Yngve Landro (45) de butikkjøpte ferdigfellene sine med egenproduserte bakkekasser og tilpassede postkasser til slagfellen Conibear/Belisle 120. Det angrer han ikke på: Mens han de to første fangstsesongene klarte å lure fem mår med ti ferdigfeller, endte fjorårets fangst på 14 mår med like mange egenproduserte fellekasser.   

– Jeg er nybegynner og trålte internett etter tips. Først etter å ha testet 10–12 prototyper, var jeg fornøyd, forteller fellemakeren, som vi snubler over et sted i vosseskogene like etter sesongslutt 15. mars.

Knekker koder

150 utedager

Yngves metode

Bygg bro til måren

Perfekt for ungdom

Musehotell

Tester slagfellene

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå