Hvit resept

Det sies at søvn er naturens beste medisin. Jeg er ikke sikker på om det er sant.
27. desember 2018

Sprengkulde og sol fra skyfri himmel. Myk puddersnø og rypespor blant rimdekte bjørkekjerr. Fjellets rungende stillhet. Når hørte jeg mine egne hjerteslag sist? Tre mann som står der uten å si noe. Som om det hersker en stilltiende enighet om at alle platte forsøk på å beskrive noe som helst nå, er strengt forbudt.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå