Skogsfugl­jakt på første snøen

Den første snøen kan være fiende eller venn både for vilt og jegere. Jakt & Fiske fikk smake litt av begge deler i skogene rundt Meråker.
Tirsdag, 30. oktober 2018 - 10:13
“Hva i huleste er det vorsteheren driver med?”

Liste, liste. Smyge, smyge. Vår utkommanderte branne av en korthåret vorsteher ser tilsynelatende ut til å legge an en avanse lenge før vi får bildøra i lås (og gjemt nøklene et sted der alle finner dem). Vi lader med tung skyts. Ingebrigt Uglem fra Trondheim er klar for tiur i første omgang.

Det er han hver gang vi får stand i skogen. En lever i trua. Så styrter vi etter vår store brune og finner ham i usikker stand midt inne i det tykkeste plantefeltet. Her inne styrter Dow Jones-indeksen for tiur som en bankaksje under finanskrisa. Tiur her? Ikke mulig, eller?

Tips for novemberjakt

Les også: Tolv tips til toppjakta og Skogsfugljakt i Ginas Gausdal.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå