Hundeeier dømt til fengsel etter å ha avlivet hund med øks

En mannlig hundeeier er i Glåmdalen tingrett dømt til 75 dager ubetinget fengsel etter at han avlivet sin syke hund med øks.
12. juli 2019

Mannen, som er fra sør i Hedmark, sto tiltalt for å ha avlivet sin syke hund på en måte retten mener bryter med dyrevelferdsloven, skriver  NRK.

Den 13 år gamle hunden ble avlivet ved at den tiltalte hogde med en stor kløvøks mot hundens nakke. Tiltalte hogg tre ganger så fort og hardt han kunne. 

I retten forklarte den tiltalte hundeeieren at han hadde bestemt seg for å «la hunden slippe» neste gang den ble syk, ettersom hunden slet med dårlig syn, dårlig hørsel og stiv rygg. I tillegg hadde den aldri likt å dra til veterinæren. 

I fjor sommer ble hunden syk. Da mannen verken fikk hjelp av veterinær eller en nabo, bestemte han seg for å avlive hunden selv. Han vurderte to alternativer, der han enten kunne kjøre over den eller avlive den med øks. 

– Saken er alvorlig på den måten at det foreligger brudd på både lovens bestemmelser om håndteringen av dyr, og ikke minst forskriftene som beskriver hvordan man skal foreta avliving av dyr på en mest mulig skånsom måte, sier politiadvokat, og aktor i saken, Helge Andreas Eidsvaag til NRK.

I retten erkjente hundeeieren forholdene, men ikke straffskyld. 

Den tiltaltes forsvarer vil ikke kommentere dommen.

Emneord: 

Siste fra Hund

Lokale båndtvangsforskrifter:

Flere kommuner trosser hundeloven

– Det er lett å finne eksempler på at kommuner tar seg til rette langt utover det som var hundelovens intensjon. Flere vedtar egne båndtvangsforskrifter som klart er i strid med loven.

Vi kårer Norges beste jakthund

For 23. gang kårer Jakt & Fiske landets beste jakthund. De tre beste får premier fra Garmin til en verdi av drøyt 17 000 kroner.

Hund smittet av korona­virus i Hongkong – kjæledyr må i karantene

En hund har testet positivt på koronaviruset i Hongkong. Alle kjæledyr i Hongkong som tilhører smittede personer, må nå i karantene.

På forsiden nå