Annonse

Test av Dovrefjell Fangstmann Pro lærbukse

Du vil neppe angre på å investere i ei Dovrefjell Fangstmann Pro lærbukse fra Friluftsmagasinet

Allsidig lærbukse

Du vil neppe angre på å investere i ei Dovrefjell Fangstmann Pro lærbukse.

Publisert Sist oppdatert

Syntetklær eller naturmaterialer? Jeg har sagt det før: Naturmaterialer duger vel så godt som polyesterklær i mange situasjoner. De er generelt mer komfortable og i mange tilfeller mer miljøvennlige.

Vi har testet Friluftsmagasinets Dovrefjell Fangstmann Pro lærbukse. Lær har jo en viss tykkelse – blir ikke ei slik bukse både tung og klam? Nei, tvert imot, lær puster utmerket. Materialet gir også en behagelig «organisk» følelse. Fra knærne og opp er buksa utstyrt med innvendig netting, som gir økt følelse av luftighet.

Dovrefjell Fangstmann Pro lærbukse er ei utpreget allroundbukse, med optimalt bruksområde høst-vinter-vår.

Stort bruksområde

Dovrefjell Fangstmann er en utpreget allroundbukse, med optimalt bruksområde høst-vinter-vår. Du kan også bruke den sommerstid, men buksa er mest komfortabel opp til ca. 15 plussgrader.

Buksa isolerer bra ned til rundt null grader uten ekstra undertøy. Vinterstid har vi brukt buksa ned til minus 15, men den kan garantert brukes i kaldere vær med et varmende lag under.

Buksa tåler fint lett til moderat regnvær. Under variert aktivitet vil fukten fordampe underveis. Skal du sitte stille, er det naturlig å utstyre seg med lårings, regnbukse eller poncho.

Leverer go ́følelsen

En detalj: Øverst i livet er buksa utstyrt med seks utvendige knapper til feste av bukseseler. Hver av disse knappene er festet til en liten knapp innvendig. Disse gnagde så mye mot kroppen at jeg etter kort tids bruk valgte å klippe dem av. Det var særlig merkbart når jeg gikk med sekk.

Lær er et «levende» materiale, og etter noe bruk vil du få ei bukse som blir blankere i overflaten – men dette gjør buksa bare enda penere.

Du trenger ikke stelle en slik bukse nevneverdig, men en runde med spenol og svamp i ny og ne er imidlertid fint.

Et par ord om bærekraft: Plagget er produsert i Pakistan, men hvor er skinnet fra? Det er kjent at en stor del av verdens produksjon av kuskinn skjer i Brasil, som igjen er koblet til avskoging i Amazonas. Ifølge Regnskogsfondet er Norge verdens 11. største importør av brasiliansk lær. Vi har spurt leverandøren, Friluftsmagasinet, som skulle sende spørsmålet videre til fabrikken, men vi har ikke fått dette avklart.

Oppsummert om brukskvalitetene: Dovrefjell Fangstmann Pro ei meget god, allsidig og komfortabel bruksbukse, som gjør seg særlig godt på skauen.

Dovrefjell Fangstmann Pro

Allround friluftsbukse i nubuk kuskinn. To åpne stikklommer, to lårlommer med klaff og baklomme med glidelås. Strammereim med bøyle og borrelås nederst. Dobbelt lær i baken. Produsert i Pakistan.

Vekt: Ca 1500 gram

Pris: kr : kr 1599,-

Leverandør: Friluftsmagasinet, magasinet.no

Kort oppsummert

Pluss

  • God pris!
  • Allsidig bruksområde 

  • Puster bra

  • Komfortabel

Minus

  • Innvendige knapper gnager
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS