Oppskrift | Hjort
Helstekt hjortemørbrad med peppersaus
Kalenderen forteller at mai er i startgropa. Lufta er blitt varm, nettene korte og kveldene lange og lyse. Jeg får bestandig lyst til å invitere til fest på denne tiden.
Og det passer godt å rote litt i fryseren etter en av pakkene med viltkjøtt. Slike stykker har en lei tendens til å bli borte i fryseboksens mystiske mørke. Det aller beste er å lage en anledning for bruk, ikke vente på den.
Jeg synes det er mest stas å tilberede kjøtt i store stykker. Helstekt indrefilet, ytrefilet, steiker eller liknende. Det er nok en større utfordring i de store stykkene.
En biff er flat, og stekes på begge sider, hviler litt, og så er det opp til den som blir servert å fortsette kuttingen. Ved helsteking, må man være nøyere med å passe temperaturen. Hviletiden blir lengre, og det er opp til «kjøkkenpersonalet» å skjære kjøttet opp i passe tynne, pene skiver.