Oppskrift | Hjort

Helstekt hjorte­mørbrad med pepper­saus

Kalenderen forteller at mai er i startgropa. Lufta er blitt varm, nettene korte og kveldene lange og lyse. Jeg får bestandig lyst til å invitere til fest på denne tiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Og det passer godt å rote litt i fryseren etter en av pakkene med viltkjøtt. Slike stykker har en lei tendens til å bli borte i fryseboksens mystiske mørke. Det aller beste er å lage en anledning for bruk, ikke vente på den.

Jeg synes det er mest stas å tilberede kjøtt i store stykker. Helstekt indrefilet, ytrefilet, steiker eller liknende. Det er nok en større utfordring i de store stykkene.

En biff er flat, og stekes på begge sider, hviler litt, og så er det opp til den som blir servert å fortsette kuttingen. Ved helsteking, må man være nøyere med å passe temperaturen. Hviletiden blir lengre, og det er opp til «kjøkkenpersonalet» å skjære kjøttet opp i passe tynne, pene skiver.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.