Annonse

Hvordan jakte hare?

Med eller uten hund, for mange er harejakta toppen av avkobling. Her får du gode tips til hvordan du lykkes.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Alene eller med familien. Sittende på en stubbe med termos eller foran et sprakende bål. For mange er harejakta synonymt med rekreasjon.

Du kan jakte med hund og postere når losen går, eller jakte på støkk. Her har vi samlet et knippe artikler alle som jakter eller vil jakte hare bør lese:

Harejakt er spennende! Situasjonen endrer seg

Gode grunner for å jakte hare

Harejakta er, sammenlignet med mye annen jakt, en billig jaktform. Og det går helt fint å jakte alene eller i tospann om du foretrekker det fremfor store jaktlag. Slik blir jakta for mange også enklere å «klemme inn» i hverdagen.

Ofte anses ikke harejegere som en «trussel» heller, og det er ofte lett å få tilgang på jakt som foregår ved siden av jakt på hjortevilt fra nord til sør.

Guide: 10 gode grunner til harejakt

Tradisjoner og action

Harejakta har lange tradisjoner i Norge. Men er harejakta bare et land for gamle menn? Hvorfor ikke gjøre som familien Håland og la harejakta være en familieaktivitet? Her er det bare barna som får felle den grå jærharen!

Les også: Innta stolsekkene!

Det finnes mange, og gode, eksempler på yngre jegere som trykker «harajakta» til sitt bryst. Kameratene Kristoffer Opaker og Johan Gundersen er allsidige jegere, men setter den tradisjonelle jakta etter pus høyest. Kruttsterk bålkaffe hører selvsagt med.

Les mer: Harelos er jegerlykke

Hvilken rase er best?

Både dunker og støver er gode raser for harejegere. Men om du ønsker å bruke hunden på hjortevilt i tillegg, stiller saken seg noe annerledes.

Skal du satse på en beagle? Drever? Dachs? Basset? Meningene er mange, men det er lurt å lese seg litt opp på rasenes egenskaper. Også utformingen på jaktterrenget ditt har noe å si for valg av rase.

Lær mer: Slik velger du riktig kortbeint, drivende hund

Deilig munnfull

Visste du at ytrfilene på en hare i størrelse kan måle seg med rådyrets? Indrefileten er derimot kun en liten (og smakfull) munnfull. Med andre ord kan du velge mellom å tilberede flere forskjellige retter når du først feller en hare, eller tilberede de ulike kjøttstykkene på ulike måter og servere alt samtidig

Oppskrift: Haregryte med vin og ekstra filet

Powered by Labrador CMS