Annonse

Test av fotoskjul Tragopan Hokki V3

Test av fotoskjul Tragopan Hokki V3

Kamotelt av kvalitet

Fotografering av vilt med lavt kamerastandpunkt? Vi har testet Tragopan Hokki V3.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Jegere og fotografer har det til felles at vi bruker kamuflasje. Jegere trenger oversikt, og både hensynet til rene skudd uten kvist, samt sikker bakgrunn – gjør det til en fordel å plassere seg høyt.

Fotografer derimot, kan med fordel «ligge lavt» i fotoskjulet. Ved å ta bilder tett på bakkeplan kan du heve bildekvaliteten både på skogsfuglleik, ved fotografering av ender, sjøfugl og vadefugler – for å nevne noe.

Vi har testet to telt spesielt laget for naturfoto, bl.a Tragopan Hokki V3 og Buteo Bivi Hide Falco mark II. Vår første erfaring med den franske produsenten Tragopan har vært veldig god.

Test av fotoskjul Tragopan Hokki V3
Fronten sett innenfra. Hovedluka (t.h.) har flere alternative nettinger og sluser.

Kvalitetsnivået ligger betydelig over mange av konkurrentene, og vi kommer definitivt til å kikke mer på hjemmesiden til den norske importøren Stavanger foto.

Solid konstruksjon

Her er våre erfaringer:

Test av fotoskjul Tragopan Hokki V3
Tragopan Hokki V3 fotoskjul er godt egnet til orreleiken. Vi supplerte med småbusker og kamonett.

Konstruksjonen på Tragopan Hokki V3 er solid fra A til Å. Hele løsningen er innovativ sammenliknet med de mer vanlige pop up-variantene. Det aller meste av detaljer – duk, klips, fester, stenger og glidelåser – er av solid kvalitet. Produsenten har også tatt seg bryet med å lage en romslig bag som du enkelt får teltet nedi, uansett tilstand.

Kanskje en detalj, men altfor mye friluftsutstyr blir levert med trekk som du sliter med å få produktet ned i, særlige på kalde eller våte dager.

Et annet pluss er lengden. Her har du god plass å bruke stort og lyssterkt objektiv, der kamerahuset blir stående litt inne i teltet – mens du samtidig har god plass til føttene.

Kunne vært romsligere

Vårt andre pluss går til utvalget av medfølgende ekstrautstyr. Du får dermed mulighet til å utstyre frontluka med objektivtrekk og nett i flere varianter.

Som følge av mer solid konstruksjon blir vekta også noe høyere enn alternativene. I dette tilfellet er valget enkelt.

Eneste hake er teltets høyde over bakre del. Det er mulig teltet ikke er ment for overnatting, men fordi mange viltarter er mest aktive i skumring og demring, vil overnatting ofte kunne bli aktuelt – ikke minst på leik.

Problemet er at høyden og romsligheten på bakre del av teltet (særlig ved bruk av oppblåsbart liggeunderlag) er såpass lav at det er vanskelig å snu seg sideveis uten duken «buler» og rører på seg.

Vår løsning har vært å strekke en langsgående snor over teltet, og supplere med kamonett. Her mener vi det er det rom for forbedring. Sjekk ellers god video på YouTube, via lenke på produktsiden til stavangerfoto.no.

Tragopan Hokki V3 fotoskjul

En-persons fotoskjul i kamuflasjemønstret og vanntett polyester. Laget spesielt for naturfotografering for lavt perspektiv. (Ikke egnet for jakt.) Belagt med lystett belegg innvendig for å unngå silhuettvirkning.

Vekt: 2,65 kg inkl bag.

Størrelse: Lengde: 230 cm. Bredde foran: 90 cm. Bredde bakre tverrbue: 75 cm. Høyde foran: 75 cm. Høyde bakre del: ca 42 cm.

Pris: kr 2199,-

Leverandør: Stavanger foto, stavangerfoto.no.

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS