Annonse

Test av Uovision Compact 4G viltkamera

Kompakt kvalitetskamera

Uovisions kompakte Compact 4G er en god investering for både jegere og naturfotografer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Å bruke et viltkamera er en læringsprosess. Dette gjelder f.eks å unngå at trær løser ut kameraet, eller at du blir pepret med bilder fra rådyrfôringa døgnet rundt.

Samtidig kommer det stadig nye viltkamera på markedet. Vi har derfor gjort en ny test av det oppdaterte viltkameraet fra Uovision.

I august 2020 testet Jakt & Fiske fire viltkameraer mot hverandre. Dette var kameraer med sendefunksjon, skylagring og mobilapp – fra Spypoint og Uovision.

I artikkelen ga vi også en del tips om oppsett og bruk. Den kan være fin som bakgrunnsinfo når du leser denne testen.

Kort oppsummert: Uovision compact er et meget godt kamera. Meget god bilde- og videokvalitet, god følsomhet/ utløserhastighet, og meget god app/ skyløsning.

Vi gir pluss for betydelig mindre størrelse enn testvinneren fra 2020 (Uovision UM785-4G LTE) – samt at det er tusenlappen billigere. Kompakt-modellen er imidlertid uten display, slik at du nå må styre alt via mobilen. Det fungerer bra nok, men kun så lenge du har SIM-kort i kameraet, og ikke datakort.

Les også: Disse kameraene gir deg viltet rett i skya

Løser ut på avstand

Når det gjelder følsomhet/ utløserhastighet, så er det ikke store forskjeller mellom de to. Utløserhastigheten er omtrent lik (de fanger altså objektene like «tidlig» i bildet).

Kompaktmodellen virker imidlertid hakket mer følsom, og har generelt fått med seg flere bilder av vilt. Det er bra. Det utløser dessuten bedre på avstand. Normalt kan du regne med at et viltkamera løser ut innenfor 15-20 meters avstand. Denne modellen har imidlertid også ofte fanget objekter (biler på en vei) ut til 70-80 meter.

Vi kunne ønske oss enda kjappere utløserhastighet (burst speed) enn den oppgitte 200 ms. Kameraet greide ikke å få med seg ei kattugle i flukt til og fra et hulltre. Men til generell bruk, inkl på pattedyr, er utløserhastigheten mer enn god nok.

Naturfoto: Slik fanger du drømmemotivet

Lær gjennom erfaring

Friluftsmagasinet leverer minnekort sammen med kameraet. Dette er et mikro-SD-kort på 8Gb – etter vår mening så lite at du gjerne kan bytte det ut. Vit at kameraet kun greier kort på opptil 32 Gb. Putter du inn et kort på f.eks 128 eller 256 Gb, vil ikke kameraet sende bilder til skya. Her bør det utvilsomt oppgraderes.

Én mulighet er f.eks funksjonen work time/ arbeidstid, slik at kameraet kun tar bilder i de delene av døgnet du åpner for. En annen mulighet er å justere PIR-interval/ forsinkelse av PIR.

Det er ellers laget flere korte videoer om bruken av dette kameraet. Gå gjerne inn på YouTube og sjekk Installationsguide UOVision Compact LTE Cloud.

Powered by Labrador CMS