En havets mann

Etter prosjektrapporten «Krafttak for kysttorsken» har Even Moland og hans kolleger ved Havforskningsinstituttet fått så hatten passer av fiskerinæringen. Han forstår egentlig ikke hvorfor.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

– Det står ikke ett negativt ord om næringsutøvere i rapporten vi kom med. Ansvaret for en god regulering av fiskeriene ligger hos myndigheter og forvaltning, som vi forskere bidrar med råd til.

Even Moland sitter på kvisten hjemme i Kilsund i Arendal, en halvtimes kjøretur kjøretur unna Flødevigen og Havforskningsinstituttet, arbeidsplassen hans gjennom ti år. Ikke fordi han er forvist til hjemmekontor, som de fleste av oss. Even Moland har nemlig hatt mange gode grunner til å dra på kontoret det siste året. Pandemieffekten for havforskeren har vært mer effektiv jobbing og flere (digitale) møter. Noe stort skulle sammenfattes og ferdigstilles:

Rapporten «Krafttak for kysttorsken» anser det som lite sannsynlig å kunne gjenoppbygge bestander av torsk og andre bunnfisk i Ytre Oslofjord, dersom bunntråling fortsetter som før. Selv om rapporten også peker på andre viktige påvirkninger, vakte den sterke reaksjoner fordi den også satte fiskeriet på dagsorden.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.