Fiskertips

Slik fisker du steinbit

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Steinbiten gyter og oppholder seg store deler av året på ganske dypt vann. Fiskesesongen starter først i mai, og varer et stykke utover sommeren. De som får sinnataggen på kroken, får den oftest på ren slump, som en velsmakende og velkommen agntyv.

Dette fordi steinbitplassene ofte også er gode plasser for arter som torsk, hyse, kveite og annen flatfisk. Utstyrsvalget er ikke så kritisk, men bommer du på valg av fiskeplass, er det bare å ringe hjem og kansellere gourmetmiddagen.

Borte i sør
Langs kysten i sør og sørvest er det lenge siden fiskerne kunne glede seg over det faste innsiget av steinbit i mai. Uvettig overfiske i kombinasjon med urovekkende dårlig oppfølgning fra forvaltningen, har satt en stopper for det. Skulle du få en grå steinknuser i disse trakter, anses det nærmest som rein flaks.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.