Fiskertips

Slik tar du stor høstørret

De ivrigste ørretjegerne har forlengs knekt koden. Dersom du også drømmer om ørretkubber på over to kilo, er det nå du har størst sjanse for å lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Om jeg sier «høst», drømmer du kanskje om jakt, laksefiske eller sydenferie. Storørret, er neppe øverst på lista. Det er i grunnen snodig at det er blitt en trend å avslutte ørretfisket i slutten av august. For høsten kan by på et formidabelt ørretfiske, hvor veien til storfisk iblant er svært kort. Årstidens største fordel, er at de prikkete gromfiskene mange av oss drømmer om, styres av to sterke instinkter: formering og vintersølibat. Dette kan vi dra nytte av.

Jakten på troféørretene

Alle kan få kilosørret. Over hele landet og på det meste av det man henger i enden av snøret. Selvsagt kan det være en flott opplevelse, men er det ikke her vi legger lista i denne gangen. Når vi nå snakker om storørret, gromfisk eller troféfisk, da skal nåla på vekta passere tokilosmerket, og kanskje stange mot bunnen av nette ørretvekter som ofte stopper på tre, fire eller fem kilo. En sjelden gang, når alt stemmer, kan man også få enda større ørreter. I så fall er det bare å takke og bukke, for sjansen for at det skjer igjen, er liten.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.