Disse slukene har skapt rabalder både under og over vannfilmen, og et rikholdig utvalg har omsider nådd Skandinavia.

Sluker med gode «vibber»

Ofte trenger man et ess i ermet. Rydder du plass i slukboksen til vibrasjonsslukene vi her presenterer, har du et godt utgangspunkt for suksess – selv på trege dager.
12. mars 2021
«Moderne abborfiske er i vinden, og her vil vibrasjonsslukene garantert vinne stadig større innpass i tiden framover.»

Slukene vi her tar for oss, byr på både kaos og attraksjon, noe som ofte kan være vel så effektivt som imitasjon. Det handler naturligvis om at «bråkete» sluktyper i sterke farger oppdages av langt flere fisk per kast, dermed øker også sjansen for at noen lar seg trigge til hogg.

Vibrasjonssluker påvirker fisken, enten den vil eller ei. I motsetning til en imitasjon, som i større grad er ment å vekke appetitten, vil en mer kaotisk vibrasjonssluk framkalle instinktive hogg, enten fiskens formål er å sjekke, utrydde eller utestenge en irriterende inntrenger. Det faktum at store fisker besitter de beste plassene, og er villige til å kjempe for dem, gjør at mange også får stor fisk på de fargerike vibrasjonsslukene.

Gamle travere i nye drakter

Slik fisker du dem

Vibrasjon til abboren

Det startet med ørretfiske

Alt predatorfiske

Gode på isen

Ikke glem sjø- og dorgefiske

De tre variantene

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.
Helhetlig plan for Oslofjorden:

– Gjennomføringen er den store utfordringen

Fiskekonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Øyvind Fjeldseth, er positiv til intensjonene regjeringens tiltaksplan, men sier det vil kreve store ressurser og godt samarbeid mellom flere etater for å realisere den.
Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

På forsiden nå