Små hvitfisk finnes i mange vann, og ørreten mesker seg i disse næringsrike lekkerbiskene. året gjennom. Fiske med små fiskeimitasjoner gir mulighet for gode fangster på lett utstyr. Her en ørret fra Vegår i Aust-Agder.

Slik tar du ørret på softbait

Naturtro gummifisker har for lengst invadert sjø- og predatorfisket. Nå står fettfinnefiskene for tur. Ørretfisket blir aldri mer det samme.
27. april 2020

Tradisjonen tro, plukker de fleste fiskere opp sluk, spinner eller wobbler når de skal fiske ørret i vann eller elv. Softbait er det kun noen få av oss som har satset skikkelig på, men ting er i ferd med å endre seg. Rapporter om røslige ørreter, smarte fiskemetoder og barnevennlige kroktyper ser ut til å bane vei for en ny fiskestil.

Mer fisk?
I kombinasjon med andre kunstagn, er det nå et udiskuterbart faktum at riktig bruk av softbait alltid gir mer og ofte større fisk i håven. Dette er derimot ikke ensbetydende med at myke agn alltid er best. Derfor er det viktig å vite når man bør satse på softbait, og når andre teknikker er bedre.

Varier fiskestil etter forholdene

Pelagisk fiske

Klassisk ørretfiske

Fiske i elv

Hva er hva?

I mylderet av tilgjengelige agn og metoder, er det fire typer som skiller seg ut for oss ørretfiskere.

Swimbaits

Shad u/paddle tail

Grub, mark, maggot og fluelarver

Topwater / poppers


Stingere – ekstra kroker

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå