Storrøye som vaker tett er ikke hverdagslig. Men er du på rett sted til rett tid er halve jobben gjort med å fange den.

En fisk å dø for

Noen drømmer om storlaksen og andre om kveita. Men blant tørrfluefiskere og andre selvplagere har røya en helt unik status.
15. desember 2021

– Å steike sa …! Jeg sier det høyt, selv om det er ikke folk i nærheten. Det som plutselig har fått meg til å snakke med meg selv, midt inne på vidda, er synet av to hvite striper over den lyse bunnen.
Hadde jeg ikke visst bedre kunne jeg lett gått forbi standplassen, men jeg har vært her før og vet hvor jeg skal se etter dem. Nå sitter jeg krokbøyd bak et vierkratt og kan studere en kraftig bygd Salvelinus alpinus som slapper av. Med ett blir jeg veldig svimmel, glemmer nesten at fjellstøvlene har samme fuktighetsinnhold som den enorme myra jeg har passert på vei hit, og at jeg ikke har spist på seks timer.

«Du kan kjøpe deg en stor vill ørret eller ti. Det er bare å sette av nok penger til en tur til Kola. Men du kan ikke kjøpe deg en stor og vill skandinavisk fjellrøye på flue.»

 

Kilometerbonus

3-2-1- LIFT OFF

Når?

Hvor?

Hvordan?

Fem røyetips:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Heder til sjøørretprosjekt i Rogaland 

Sjøørretprosjektet Rogaland, med Knut Ståle Eriksen i spissen, er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøvernpris.
Anmeldelse av "Den nye fisken":

Om lakselus og oppdrettsbaroner

Lakselus koster oppdrettsnæringen årlig mellom fem og ti milliarder. Lusebekjempelse har blitt en næring i næringen. Men hva koster lakselusa våre villaksstammer?

Det nye isfisket

I årtier har isfisket vært ganske så tradisjonsbundet og uforandret, men de siste årene har nye trender for alvor begynt å gjøre seg gjeldende også på isen.

På forsiden nå