Produksjonen av de små håndlagde kunstverkene foregår over det ganske land. Martin Løvstuen holder til på Hol i Hallingdal og har fire modeller i sortimentet.

Kampen om wobblerentusiastene

Å bygge sine egne wobblere har blitt den reineste farsotten siste årene. En av de mest anerkjente wobblerhåndverkerne er Martin Løvstuen fra Hol i Hallingdal.
16. november 2021

Du har kanskje hørt om Kvinge wobbleren (Robert Kvinge), BeWa (Benny Jørum- Wahl), Innheredswobbleren (Bjørn Ivar Heggdal) eller Bitti (Kjell Ravndal)? Sistnevnte behørig presentert her i spaltene i fjor.

Da skal du vite at dette bare er et lite knippe av det totale antall wobblerprodusenter du kan finne her til vanns. Produksjonen av de små smykkene foregår nemlig i utallige kjellere og hobbyrom rundt om i det ganske land.

Wobbleråpenbaring

Prøving og feiling

Dødelig effektiv

Ville auksjonspriser

Testing, testing, testing

Papegøye og gulrumpe

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Europas første fisketrapp rett i berget

I Blokkenvassdraget i Vesterålen går man nye veier for å bygge fisketrapp.
Ny rødliste:

Villaks og villrein inn på rødlista

Artsdatabankens Norsk rødliste for arter ble oppdatert i dag. Der har villaks og villrein kommet inn. Rypa vurderes derimot som livskraftig, og er tatt ut.

Årets laksefiske trolig det dårligste i nyere tid

Det foregår en negativ utvikling i norske elver, mener Norske Lakseelver. I år ble det tatt opp 85.900 laks i sammenlignet med 133.000 for noen år siden.

På forsiden nå