Når kona blir artsjeger

Når din bedre halvdel gjennom tre tiår plutselig finner ut at artsfiske er verdens morsomste hobby, er det duket for kamp i familien.
30. august 2021

Mange drømmer om en partner som deler fiskelidenskapen. Altså ikke en kamerat eller en venn, men en samboer/ektefelle/kjæreste. Tanken er ganske besnærende, for noen er det en realitet, men er det bare fryd og gammen?

For oss begynte det med at kona (Line) meldte seg på et kurs i predatorfiske for damer på Akersvannet (abbor, gjedde og gjørs). Under kurset fikk hun den største gjørsen. Med et   medfødt konkurranseinstinkt, var dette morsomt nok i seg selv. Men da jeg fyrte oppunder med at gjørs var en art bror min – familiens selverklært «kongefisker» – aldri hadde fått, var det bensin på bålet. Hun opprettet sporenstreks en gruppe på «Messenger» med broderen, hvor fangsten ble gjenstand for behørig skryt.   

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå