Når kona blir artsjeger

Når din bedre halvdel gjennom tre tiår plutselig finner ut at artsfiske er verdens morsomste hobby, er det duket for kamp i familien.
30. august 2021

Mange drømmer om en partner som deler fiskelidenskapen. Altså ikke en kamerat eller en venn, men en samboer/ektefelle/kjæreste. Tanken er ganske besnærende, for noen er det en realitet, men er det bare fryd og gammen?

For oss begynte det med at kona (Line) meldte seg på et kurs i predatorfiske for damer på Akersvannet (abbor, gjedde og gjørs). Under kurset fikk hun den største gjørsen. Med et   medfødt konkurranseinstinkt, var dette morsomt nok i seg selv. Men da jeg fyrte oppunder med at gjørs var en art bror min – familiens selverklært «kongefisker» – aldri hadde fått, var det bensin på bålet. Hun opprettet sporenstreks en gruppe på «Messenger» med broderen, hvor fangsten ble gjenstand for behørig skryt.   

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Flere feller skal stanse neste invasjon av pukkellaks

Etter kjempeinvasjonen av pukkellaks i sommer settes vel 15 millioner kroner av i neste års budsjett til flere feller i elvene i Finnmark.

Kloring av lakseelv fjernet alle gyro-parasitter

Et større forsøk med klorbehandling av elva Driva fikk has på alle parasittene på fisken. Dermed kan den skånsomme metoden erstatte rotenon.
NM tradisjonelt meite:

Gull til Berg fra Skogen

Rune Marius Berg (47) gikk til topps på Søndre Billingen, etter en oppvisning i kunsten å meite abbor.

På forsiden nå