Tre bøker om laks

Det glødende engasjementet for Salmo salar, truslene den står overfor og kjærligheten til elvefiske for titusener av oss, har nylig materialisert seg i tre nye bøker om laks og laksefiske.
20. mai 2021

Ingen skriver bøker om sei, røye eller gjeddefiske. Ikke om abbor heller, til tross for at tusenbrødrene, i likhet med ørreten, er en av våre vanligste, mest tallrike og populære sportsfiskearter.

Laks- og laksefiske er derimot gjenstand for jevnlig oppmerksomhet mellom stive permer. Alle laksedaler med respekt for seg selv har selvsagt bok om elva si, relativt nylig representert ved Bolstadelva og Gaula. For Altaelvas del, alle lakseelvers mor og våte drøm, snakker vi om et lite bibliotek.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå