Kjetil Flakke er en av mange som ser fordelen med den løse kroken, og som derfor oftere enn før ender opp med gjennomløperne. Spesielt når han skal fiske med lange sluker med høyt brekkmoment – slik som denne tobisimitasjonen fra Savage Gear.

Få flere hogg og mist færre sjø­ørreter med gjennom­løps­sluk

Å miste en flott sjøørret er bittert. Med en gjennomløpssluk bedrer du marginene – og får trolig flere hogg.
27. februar 2020

Da sportsfiske etter sjøørret i sin tid begynte å bre om seg, var særlig danskene tidlig ute med å utvikle egne spesialsluker. Lange imitasjoner av tobis, en av sjøørretens favoritter, skulle imidlertid vise seg å skape trøbbel.

De fisket riktig nok svært bra, men brekkmomentet gjorde at mang en storfisk klarte å rive seg løs. I eimen av smeltet bly, trolig i en sliten garasje, ble forløperne til dagens gjennomløpssluker til.


Slik fisker du med gjennomløpere

I utgangspunktet kan du fiske som du pleier, for slukene går stort sett vanlig i vannet under innsveiving. Ønsker du derimot å utnytte slukenes unike egenskaper, og få sjøørret til å bite når alt virker dødt, er disse fire tipsene verdt å ta med seg.


Forskjellige utforminger


Fire gode rigger

Det finnes flere måter å rigge gjennomløpere. Her er de fire mest brukte, som fungerer på multi- og monofilament snører.


Kroktyper og størrelser


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå