Slik tar du storrøya på grunt varmt vann

Det er en myte at den kaldtvannskjære røya slutter å spise i varmen. Her er tipsene for deg som synes stimer av stor røye på grunt vann er bedre sommerunderholdning enn Tusenfryd.
08. juli 2019

Under oss sirkler store røyer. Som i et akvarium går 10 – 15 eksemplarer i en stor stim i det klare fjellvannet. De minste anslår vi til tre kilo … Kulpen er ikke større enn at kastet må dempes for ikke å havne i kjerret på motsatt bredd. Snart surrer små glorete spinnere gjennom røyestimen. Null respons.

Mellom blokksteinene klukker en fjellbekk lystig. På jakt etter mer behagelig temperatur har røya oppsøkt kulpen som den kalde bekken renner inn i. Spinneren skiftes ut med en gummijigg. Det første kastet gir umiddelbar respons i stimen som for noen sekunder siden virket tilnærmet apatisk.

Sluk og spinner

Wobbler

Jigg

Fluer

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå