Oppskrift | Piggvar

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Den kalles gjerne for «havets fasan», siden den er så eksklusiv. Jeg har også hørt den omtalt som «havets hvite gull» og «havets konge».

Piggvaren tilhører varfamilien, den kan ha ulike fargesjatteringer, fra lys brun til gråspettete. Den skiller seg fra andre flyndrefisker ved at den har munn og øyne på motsatt side av hodet. Den kjennetegnes helst ved små beinknuter som føles kom kuler over hele oversiden.

I april og mai kommer den inn på grunt vann, og kan være et enklere bytte enn du skulle tro. Selvfølgelig er lokalkunnskap og riktig teknikk minst like viktig som ved annet fiske. Men lærer du deg knepene, bør det være fullt mulig å skaffe seg råvarer til et festmåltid på denne tiden.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.