Vill mat med NJFF
Enkel turmat
Dette er trolig den mest geniale måten å tilberede omelett på tur. Her får du en vri med speket elgpølse.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Omelett i pose er både godt og lettvint på tur. Det byr også på mulighet til å lage individuelle omeletter, der alle kan velge sitt favorittfyll. Posene kan navnes og alle kan nyte det de liker aller best. Genialt, rett og slett.
Ingredienser til 4 personer
1 paprika
2 vårløk
16–20 skiver speket elgpølse 8 egg
2 dl revet ost
Salt og pepper
4 lynlåsposer
Slik gjør du:
Hjemme:
Finhakk paprika, vårløk og elgpølse.
Ha to egg, revet ost og grønnsaker i hver pose. Krydre med salt og pepper, og rist posene godt.
Forslag til annet fyll i omeletten: Restekjøtt, løk, tomater, sopp, poteter, purre, bacon, pølse.
Ha posene i en matboks, pakk sekken og kom deg på tur.
På tur:
Fyr opp en kjele med vann på primusen på middels sterk varme.
Ha posene med omelett i kjelen. Det kan hende du kun har plass til to av gangen, det kommer an på hvor stor kjelen er.
La posene ligge i cirka 12–15 minutter.
Åpne posen og ta ut omeletten. Server gjerne med litt godt brød.