Annonse
Kjetil Skogens framstilling av skogbruket bidrar ikke til NJFF-medlemmers jaktadgang, skriver Fredrik Braathen i sitt leserinnlegg.

Leserinnlegg

Jakten på jakta – og skogeierne

Jeger og skogbruker Fredrik Braathen reagerer på kronikken Kjetil Skogen skrev i Jakt & Fiske i vår.

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fredrik Braathen, jeger og skogbruker, Eidsfoss

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Redaktør Ole Kirkemo skriver på lederplass i Jakt & Fiske nr.3/22 om tilgangen til jaktterreng for jegere i nærområdene. Eller egentlig mangelen på dette, og hvor vanskelig det kan være for NJFF sine medlemmer å få jakt.

I samme utgave er det en kronikk av Kjetil Skogen, som tar for seg hvor «forferdelig» landets skogeiere forvalter sine eiendommer. Det framstilles som om de fleste skogsdrifter går på bekostning av skogloven og bryter med skogbrukets miljøkrav. Det oppfordres til å finne kritikkverdige ting.

Skogbruket er underlagt og følger en rekke lover og regler. Miljøkrav og bærekraft. Revisjoner og kontroller gjennomføres med svært få avvik som resultat.

Jeg tror vel at denne holdningen til skogbruket ikke bidrar særlig til at NJFF sine medlemmer lettere skaffer seg jakt, hverken i nær- eller fjernområder. Det kunne være betryggende om NJFF uttrykte en positiv tilnærming til skogbruket.

Ketil Skogen svarer på kritikken fra Braathen i et eget leserinnlegg.

Powered by Labrador CMS