Annonse

Bok || Fiskevatn utanfor allfarveg

Biter ikke fisken i Jotunheimen? Forfatter Morten Wangen gir tips og råd i boka «Fiskevatn utenfor allfarveg».

Jotunheimen for dummies

Vinstraværingen Morten Wangen viser sjenerøst fram bakgården til alle som vil besøke den i boka «Fiskevatn utenfor allfarveg».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Forfatter Morten Wangen har tatt konsekvensen av at pandemien har ført til økt interesse for jakt, fiske og friluftsliv. Wangen bor selv på Vinstra, og boken «Fiskevatn utenfor allfarveg» er et resultat av hans utallige fisketurer i nærområdene gjennom flere tiår.

Boken er en guide for nybegynnere, og gir gode tips og råd om hvordan de kan finne frem med fiskestanga i fjellheimen.

Bokanmeldelse: «Den nye fisken»

Eget forlag

Boken gis ut på eget forlag, og må kunne sies å ha har et noe “hjemmesnekret” uttrykket og en litt ufokusert presentasjon. Først etter 66 sider kommer man til de utvalgte fiskevannene «utenfor allfarvei». 

Boka «Fiskevatn utenfor allfarveg».

Starten byr imidlertid på mange tips om valg av tur- og fiskeutstyr, i tillegg til et godt innblikk i lokal fiskekultivering. Absolutt relevant, men de innledende kapitlene kan nok skremme bort enkelte utålmodige lesere.

Dikt og konservering

Boken oppleves likevel som sjenerøs. Om du ikke har et eldre familiemedlem som kan dele fisketip- sene sine med deg, kan du låne en annens kunnskaper her. 

Boken er også akkompagnert av dikt og litt lokalhistorie, som til tider er inter- essant, og ballet avsluttes med et kapittel om konservering – som mang en ivrig fisker kan ha utbytte av å sette seg inn i.

Jotunheimen neste

Ikke alle fiskevannene er veldig langt utenfor allfarvei, men i nærheten av hytter tilgjengelig via DNT og Inatur. Men turtipsene er varierte, med alt fra kortere kveldsturer til lengre over- nattingsturer.

Bokanmeldelse: «Hemmelige Norge – det skjulte friluftslivet»

Kartene kunne med fordel vært bedre og mer oversiktlige, slik at man lettere kunne orientere seg hvis man ikke allerede er kjent i Jotunheimen.

Vi er blitt latere med velstandsøkningen, og i likhet med FiskHer-appen, kan nok denne boken inspirere flere til å gå over flere bekker etter ørret. I hvert fall har jeg bestemt meg for at jeg skal tilbringe en uke i Jotunheimen i løpet av sommeren.

Powered by Labrador CMS