Annonse

Camp Villmark

Fortsetter repareringssuksessen

Tidligere har man kunne øve på kasteteknikken inne på messen.

Årets Camp Villmark har fokus på bærekraft og gjenbruk – samtidig som det skal være noe for alle og en hver i det stjernespekkede programmet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

For trettiniende gang skal messen Camp Villmark gå av stabelen, og prosjektleder Per Anders Iversen gleder seg veldig til å ta imot publikum fra den 24. til 26. mars i Lillestrøm.

– Vi er i innspurten nå, og er straks klare for å ta imot publikum. Programmet er stappfullt, og vi kan by på alt innenfor jakt, fiske og friluftsliv. Her er det garantert noe å finne for alle og enhver, sier Iversen.

Messen er tidligere kjent under navnet Villmarksmessen, men den fikk navnet Camp Villmark i 2015.

For hele familien

Et av målene er å inspirere både eldre og unge til å komme seg ut i naturen. Derfor er messeområdet smekkfult med omtrent 230 utstillere og flere foredragsholdere.

– Det kommer mange store navn. Vi prøver å få tak i de foredragsholderne som publikum viser interesse for. Derfor har vi i år fått tak i blant annet Therese Johaug, sier prosjektlederen.

Johaug er ikke den eneste som skal få inspirere fra scenen. Både Lars Monsen, Jens Kvernmo, Bengt-Are Barstad og Alexander Read skal få ordet.

Også Norges Jeger- og Fiskerforbund stiller opp på årets messe. NJFFs egen matgeneral Anine Gutubakken Byles, som også skriver matoppskrifter for Jakt & Fiske, byr på viltfest på matfatet sammen med kokkene Joar Søhoel og Svein Jæger Hansen på Real Turmat-scenen i hall D lørdag og søndag.

Eivind Lurås er fagkonsulent ved Jakt og Fiskesenteret på Flå, og skal snakke om flåing og partering av hjortevilt på samme scene fredag og søndag. Er det noe du er usikker på vedrørende døgngrader, hygiene eller lignende bør du kjenne din besøkelsestid.

Bærekraft og gjenbruk

I fjor opplevde Camp Villmark stor suksess med sitt reparasjonstorg. Også i år kan du derfor ta med friluftsklær, telt og soveposer som er ødelagt, og få dem reparert i samarbeid med den norske teltprodusenten Barents Outdoor.

– Vi anbefaler alle å reparere utstyret fremfor å kaste det. Det er viktig for oss å kunne tilby reparasjon. Det er bra for miljøet, sier Iversen.

Reparasjon skal koste lite, og Iversen sier at prislappen kun er der for å kunne gi noe tilbake til de som syr.

Heier på BUA

Har du utstyr du ikke bruker lenger? Da er det lurt å gi det videre til noen som trenger det.

Her kan den ideelle organisasjonen BUA hjelpe. Utstyret du gir til BUA, brukes for å gi barn og unge mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter innenfor sport og friluftsliv.

– Utstyr er dyrt, og derfor er det viktig med både reparasjon og gjenbruk. Vi heier på BUA, sier prosjektlederen.

Her kan du se hele programmet for messen, og få en oversikt over årets utstillere.


Powered by Labrador CMS