Annonse

Reparer utstyret ditt på Camp Villmark

Etter to år med pandemipause åpner Camp Villmark dørene igjen til helgen. – Vi satser mer på bærekraft enn noen gang før, sier prosjektleder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Camp Villmark, tidligere Villmarksmessen, går av stabelen 29.04 til 01.05 i Lillestrøm.

I kjent stil blir det foredrag om forskjellige aspekter ved friluftslivet, over 200 utstillere med egne salgsboder for alt fra våpen til wobblere.

Men årets messe skiller seg ut på en annen måte; aldri før har det vært mer fokus på gjenbruk og bærekraft.

– Det er kanskje et paradoks at vi som lever av at våre utstillere skal selge mest mulig utstyr, har jobbet for å få til løsninger for at besøkende kan reparere klær og utstyr. Besøkende må gjerne kjøpe nytt, men jeg tror alle i bransjen er enige om at vi må få ned forbruket og få tingene våre til å vare lenger, sier prosjektleder Per Anders Iversen i Camp Villmark.

Tema: Turklær til miljøbesvær

Han skulle gjerne sett at også Bergans var på plass i Lillestrøm med sin kompetanse med å reparere klær og utstyr.

– Vi spurte selvsagt Bergans om de ville være med på Camp Villmark. Dessverre takket de nei. Det synes vi er synd siden de satser såpass på bærekraft og gjenbruk selv, sier Iversen.

Messen kan likevel skilte med flere muligheter for reparasjon av utstyr og utlån eller kjøp av brukt utstyr.

Reparasjon

Den Norske Turistforening (DNT) tilbyr reparasjon av turklær og utstyr på messen, og medlemmer i DNT får rabatt på jobben.

Turistforeningen samarbeider med teltleverandør Barents Outdoor, som har en egen reparasjonsstand. Her får DNT-medlemmer fikset turutstyr og klær gratis på messa, mens alle som ikke er medlem i DNT får 25 prosent rabatt. På denne standen kan du få reparert utstyr uavhengig av merke.

Helsport er på plass på messa og fikser glidelåser på soveposer og rifter i telt. Er det snakk om større reparasjoner, tar de med seg utstyret og sender det tilbake til deg når det er i orden igjen.

Selg klær du ikke bruker

Du kan også selge friluftsklær du ikke bruker lenger. DNT-medlemmer kan levere plagg på foreningens stand når messen starter, og la de henge der til salgs så lenge messen pågår. Klærne merkes med pris og vippsnummer. Om klærne dine ikke blir solgt, blir de donert til BUA, med mindre du henter de før messens slutt.

Guide: Slik reparerer du turklærne

Lån istedenfor å kjøpe

BUA samler inn tur- og friluftsutstyr og fordeler dette på utstyrssentraler rundt omkring i hele landet. Tanken er at det skal bli enklere for barn og unge å teste nye aktiviteter og låne utstyr. Du finner en oversikt over din nærmeste BUA-sentral og lånetilbudet på organisasjonens nettside.

På Villmarksmessa er også friluftskjendis Aleksander Gamme til stede for å lansere sitt konsept Pinsj, der du kan leie eller kjøpe brukt turutstyr. Du kan også leie ut ditt eget utstyr eller legge det ut for salg på tjenesten Pinsj.no.

Powered by Labrador CMS