Annonse

Test av Hawke Vantage Red Dot 20 mm 3MOA

Rimelig rødpunkt

Et lite rødpunktsikte er praktisk på trange poster. Hawke Vantage Red Dot er et rimelig valg med mye kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Mange jegere ser fordelen av å ha et rødpunktsikte tilgjengelig til jaktrifla. Enten for de trange skogspostene, eller ved ettersøk der skuddholdene kan bli korte. Dersom behovet ikke melder seg så ofte, kan det sitte langt inne å legge mange tusenlapper på bordet for et slikt sikte.

Det britiske optikkfirmaet Hawke har en blåkopi av markedsstandarden Aimpoint Micro.

Hawke Vantage Red Dot lages i tre størrelser. Jeg har prøveskutt med den minste med 20 mm lysåpning, som er den som ligger nærmest originalen. Dette siktet virker solid bygget i aluminium, og er garantert vanntett og støtsikkert fra produsenten.

Det lukkede optikkhuset er nitrogenfylt for å unngå duggproblemer. Det bruker et flatt CR 2023 batteri som er vanlig i kikkertsikter og bilnøkler. Batterikapasiteten er ikke oppgitt, men det holdt seg overraskende bra i testperioden, selv om det lå påskrudd over lengre tid.

Siktet har ingen tidsbryter eller liknende. Rødpunktet virker rundt og fint, og intensiteten er justerbar i 11 trinn med hjulet på høyresiden av siktekroppen. Treffpunktjusteringene har tydelige klikk som betjenes med skrutrekker eller rilla nederst på en patronhylse. De gir ganske store utslag på skiva på 100 meters hold, men er dermed enklere å skyte inn på korte hold.

Hawke Vantage Red Dot er et rimelig og godt alternativ for et kombivåpen, eller som et backupsikte til boltrifla.

Hawke Vantage Red Dot 20 mm 3MOA

PRODUKTFAKTA: Rødpunktsikte i Aimpoint-stil. Vekt: 120 gram, lengde: 69 mm, bredde: 41 mm, 20 mm objektiv.

Vanntett aluminiumsutførelse. Prikkstørrelse 3 MOA (ca. 27 mm på 100 meter) Batteritype: CR 2023. Treffpunktjustering: ca. 3 cm pr klikk. 25 lag coating på linsene. Integrert weaverfeste.

PRIS: kr 1049,-

LEVERANDØR: Norma AS

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS