Annonse
Audun Aagre (t.v.) og Tommy Østhagen (t.v.) ser fram til å dele ville matopplevelser med Jakt & Fiskes lesere. Ved siden av sitt daglige virke, har de to matglade turkameratene de siste årene driftet nettstedet Høste og bære (www.hosteogbaere.no) hvor de skriver om matopplevelser fra fjord til fjell.

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Tommy Østhagen er oppvokst på Løten i Hedmark og oppfostret på elgkjøtt, men bedyrer at matinteressen favner bredere enn som så. Foruten å være utdannet kokk, omtaler han seg selv som fisker, soppsanker, pølsemaker og nysgjerrigper.

– Elgjakta overlater jeg til familie og venner, men jeg nyttiggjør meg gjerne av råvarene. Mange vil nok si jeg har et utpreget sanke-gen, samtidig står fiskeinteressen sterkt, sier Østhagen.

Enkelt og greit
Han er ikke tilhenger av å komplisere ting unødig, og legger vekt på å bruke enkle metoder og råvarer folk lett kan få tak i.

– Sånn sett er det en takknemlig oppgave å ha et publikum bestående av jegere, fiskere og friluftsfolk. Den norske utmarka og vår langstrakte kyst byr på et vell av muligheter, det gjelder bare å utnytte dem. Vi ønsker å inspirere leserne til å gjøre nettopp det, sier Østhagen.

Til daglig driver han foretakene Kreativ Catering og Metervare, foruten å levere råvarer til flere av landets beste restauranter. Den driftige kokken har også rukket å medvirke i en håndfull kokebøker.

Mye utemat
Fotograf, journalist og filmmaker Audun Aagre er jeger og fjellmann på sin hals. Også han har flere kokebøker på samvittigheten, blant annet i samarbeid med stjernekokk Bent Stiansen.

Aagre sier han gleder seg til å videreutvikle matspalten i Jakt & Fiske sammen med turkamerat Tommy Østhagen, og føler seg trygg på at leserne kommer til å like det de får servert.

– Vi har samarbeidet om flere prosjekter tidligere, og har en felles forståelse av hva vi ønsker å formidle. Målet er at alle med et snev av matinteresse skal føle at de kan klare å lage det vi presenterer. Vi vil også etterstrebe minst like mye tilbereding i felt, over bål og primus, som hjemme på kjøkkenet, sier Aagre.

Det matglade tospannet understreker at det er med stor ydmykhet de nå tar over jobben etter Finn Hansen, som gjennom en årrekke har inspirert Jakt & Fiskes lesere.

Finn Hansen takker av

Jakt & Fiskes faste kokk og matskribent gjennom 18 år, Finn Hansen, er tilfreds med å kunne overlate kniver og kasseroller til yngre krefter.

– Alt har sin tid. Til sommeren går jeg av med pensjon fra stillingen som faglærer ved kokkelinja på Åssiden Videregående skole i Drammen. Det vil gjøre det mer krevende å holde seg faglig oppdatert, så jeg synes det er en passende anledning å gi seg nå, sier han.

Etter nærmere 200 vilt-og fiskeoppskrifter i Jakt & Fiske, legger han skjul på at følelsen av å gå i ring har meldt seg oftere de siste årene.

– Da synes jeg det er rett og rimelig at andre får slippe til. Men jeg ser ikke bort fra at det kan bli en gjesteopptreden i nye og ne, hvis det er ønskelig, sier han.

Med nye koster i Jakt & Fiske matspalte, avslutter bladet også sitt mangeårige samarbeid med matfotograf Synøve Dreyer.

Powered by Labrador CMS