Det er slett ikke like enkelt å få tilgang på jakt, enten som fersk jeger eller tilflytter. Foto: Torgeir W. Skancke

Jakten på jakta

Kari og Ola jeger er stadig på flyttefot. Hvordan skaffer du deg jakt med utgangspunkt i ny adresse?
05. april 2022

Vi har sett nærmere på det faktum at rundt halvparten av de ca. 10 000 som årlig avlegger jegerprøven, sliter med å komme i gang på jegerstien fordi man mangler et jaktlig nettverk. Og dette gjelder ikke bare de yngste aspirantene, som har begrenset mobilitet. Også mange godt voksne folk sliter med å finne jakt i nærområdet.

Å melde seg inn i den lokale jeger- og fiskeforeningen, er et opplagt førstevalg i jakten på jakt. Dernest bør man snarest møte opp og bli en del av miljøet på skytebanen i bygda, den viktigste sosiale møteplassen for lokale jegere. Dernest bør du synliggjøre at du er på tilbudssiden de dagene hvor dugnad står på dagsordenen.

Sett utenfra kan slike begrensninger virke proteksjonistiske, men økt eksklusivitet vil være langt mer i utakt med NJFFs visjon; «Jakt og fiskeglede til alle, for alltid».

Her finner du flere av redaktørens lederartikler.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Meninger

Professor Torstein Storaas skriver i sin kommentar at han ønsker seg mer forskning på effekten av felling av havørn. Illustrasjon: Lars M. Aurtande
Kommentar:

Eit havørneksperiment

Det er ganske irriterande å tru so mykje og vita so lite.
Foto: Sondre Breian / NJFF
Leder:

Ørretlandet

Tross villaksens mange utfordringer, er Norge fortsatt en stormakt på laksefiske og den viktigste fødestua for de nordatlantiske villaksstammene.
– Nå er den her. Selve dagen oss laksefiskere venter på, skriver redaktør Ole Kirkemo på lederplass. Foto: Torgeir W. Skancke
Leder:

Sesongstart

10. august. 21. august. 10. september ... I det norske jaktuniverset er dette datoer mange har et sterkt forhold til. Det er noe med premierer.

På forsiden nå