Annonse

Oppskrift | Poter med godsaker på bålet

Hvem skulle tro at bakt potet på bålet kunne være så godt? Snaddermat!

Gourmetmat på bålet

Fyr opp bålet, og disk opp med dobbelbakte poteter som bugner av godsaker. Disse herlige smaksbombene blir garantert turens vinner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ingredienser til fire personer

    1. 2 store bakepoteter
    1. 150 g speket hjortepølse i biter
    1. 2 stilker vårløk
    1. 1 chili
    1. 0.5 stk. rødløk
    1. 110 g ost
    1. 1.5 dl crème fraîche
    1. Salt og pepper Aluminiumsfolie

Vi har brukt speket hjortepølse, men her er mulighetene mange. Det passer godt med alt fra reinskav til viltkjøttdeig, elgbiff og reinsdyrfilet.

Bare stek kjøttet før du blander det med resten av ingrediensene.

Tips!

Du kan enten ta med deg fyllet og potetene i hver sin matboks på tur, eller fylle dem hjemme. Pakk i så fall potetene i aluminiumsfolie før avreise.

Utstyr

Du trenger ved, lighter og en pølseklype. En jernpanne kan også brukes.

Slik gjør du:

Forberedelser hjemme:

Varm opp stekeovnen til 220 grader

  • Vask potetene og prikk dem med en gaffel 5–6 ganger slik at det blir små hull i skallet. Pakk dem inn i aluminiumsfolie. Sett dem på et stekebrett, og stek på midterste rille i ovnen i 60 minutter, eller til potetene er møre. Sjekk med en spiss kniv.
  • Del speket hjortepølse i små biter, og finhakk vårløk, chili og rødløk. Riv osten.
  • Bland sammen speket hjortepølse, vårløk, chili, rødløk, revet ost og crème fraîche i en bolle. Krydre med salt og pepper.

Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøle seg noe. Del pote- tene i to. Skrap ut halvparten av innholdet med en gaffel eller skje, og ha det over i bollen med fyllet. Bland det hele godt sammen.

På tur:

Fyr opp bålet i god tid. Det beste er om potetene legges i glørne, eventuelt på en jernpanne. Om du ikke har fylt potetene hjemme, så gjør du det mens bålet blir varmt.

Med et redskap kan du flytte litt på kubbene slik at du får en grop i bålet hvor potetene kan ligge. Lag et lokk av aluminiumsfolie.

Legg potetene inn i bålet og ha på lokket. La potetene ligge til osten har smeltet på topp og er gyllen.

Powered by Labrador CMS