Oppskrift | Rådyr

En bog til begjær

Et rådyrlår er jegerkokkens trofé på kjøkkenet – men bogen er like god.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Alle våre matnyttige viltarter har sine særegne smaker, og riktig behandlet kan det bli gastronomiske nytelser av det meste. Like fullt har man gjerne sine favoritter. Når det kommer til hjortevilt, holder jeg personlig en knapp på rådyr.

Eksperimenter

Smaken er mild og litt søtlig. Kjøttet er supermørt og magert. Glem alt du har lært om å skjære biffer på tvers av fibrene, rådyrkjøtt blir like bra uansett hvilken vei du vender og skjærer. Test en fårikål-vri med rådyrkjøtt. Eller pinnekjøtt (det feiteste dyret funker best).

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.