Enkel bukk på grillen

En råbukk kan være vanskelig å felle, men bør tilberedes enklest mulig.

For mange storviltjegere innleder bukkejakta sesongen, med den første smaken av årets vilt. God mat handler om respekt for råvarene. Kokkens viktigste jobb er å fange den særegne smaken.

Jeg har stor respekt for vilt; et dyr som har levd i frihet, felt i sitt rette element, av en jeger som trolig har ventet lenge på et øyeblikk. Et øyeblikk for lenge er et øyeblikk for seint. Det samme gjelder for tilberedning av mat.

Mørning i august

Bruk grillen

Rødløk og magisk nykål

Bukk på grillen

Ingredienser

Urtesmør

Slik gjør du

Ikke overstek

Urtesmør

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.

Mat

Mat:

Fiskerens trøst

Skal man først svelge unna skuffelsen over ikke å få fisk, er blåskjell en venn i nøden.

Mat

På forsiden nå