Enkel bukk på grillen

En råbukk kan være vanskelig å felle, men bør tilberedes enklest mulig.

For mange storviltjegere innleder bukkejakta sesongen, med den første smaken av årets vilt. God mat handler om respekt for råvarene. Kokkens viktigste jobb er å fange den særegne smaken.

Jeg har stor respekt for vilt; et dyr som har levd i frihet, felt i sitt rette element, av en jeger som trolig har ventet lenge på et øyeblikk. Et øyeblikk for lenge er et øyeblikk for seint. Det samme gjelder for tilberedning av mat.

Mørning i august

Bruk grillen

Rødløk og magisk nykål

Bukk på grillen

Ingredienser

Urtesmør

Slik gjør du

Ikke overstek

Urtesmør

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

På forsiden nå