Enkel bukk på grillen

En råbukk kan være vanskelig å felle, men bør tilberedes enklest mulig.

For mange storviltjegere innleder bukkejakta sesongen, med den første smaken av årets vilt. God mat handler om respekt for råvarene. Kokkens viktigste jobb er å fange den særegne smaken.

Jeg har stor respekt for vilt; et dyr som har levd i frihet, felt i sitt rette element, av en jeger som trolig har ventet lenge på et øyeblikk. Et øyeblikk for lenge er et øyeblikk for seint. Det samme gjelder for tilberedning av mat.

Mørning i august

Bruk grillen

Rødløk og magisk nykål

Bukk på grillen

Ingredienser

Urtesmør

Slik gjør du

Ikke overstek

Urtesmør

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Varmrøykt sik:

Røykeloven

Noen liker å røyke en feit sigar. Andre foretrekker å røyke feit fisk. Sik er et bra sted å starte.

Mat

Tommy Østhagen:

Besatt av sopp

Kokk og soppfantast Tommy Østhagen gleder seg over nordmenns økende soppinteresse, men mener det fortsatt er et stykke igjen før soppen har fått plassen den fortjener i det norske kjøkken. Det vil han gjøre noe med.

Mat

Mat:

Fort hjort

Noen ganger er det lurt å pakke inn et godt budskap.

Mat

På forsiden nå