I urbane drammensområdet går rådyrene rundt husveggene og ettersøk kan pågå i hager.

Alltid på sporet

– Rådyrjegerne må bli langt flinkere til å skaffe seg ettersøksavtaler. I tillegg må kompetansen til landets ettersøksekvipasjer økes, ivrer Rune Borgersen fra Mjøndalen.
06. oktober 2021
Hundemiljøet i Norge kjennetegnes av mange nærtakende forståsegpåere.

Rune Borgersen

Det er grytidlig augustmorgen, dagen etter årets bukkejaktstart. Ettersøksjegeren og murmesteren Rune Borgersen (52) sitter på kontoret med kaffekopp i neven og et halvt øye mot mobilen.

Dårlig ettersøkshund

Fikk pepper

Skaff deg ettersøksavtale

Uinteressant spørsmål

Typisk hendelsesforløp

Stein på stein

Varmesøkende droner

Tett på

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå