Lykken er en hundepark

100 mål utmark og 1600 meter viltgjerde har gjort et gammelt militært område i Solør i Hedmark til Østlandets største boltreplass for hunder i båndtvangtiden.
16. september 2021

– Her får han rast fra seg! Han løper en del mer i her i hundeparken her enn når jeg henger bak, for å si det sånn!

Mathilde Wingeng kaster et blikk i retning av den drøyt ett år gamle gråhunden Bark, som hun eier sammen med kjæresten. Siden hundeparken i Solør åpnet 1. april i år, har Wingeng og Bark troppet opp to ganger hver uke. I det vilttomme området kan de kan de trene kondisjon og lydighet innenfor trygge rammer. I fjor trente hun mye innkalling i langline med valpen. I år gir parken verdifull treningstid fram mot jakta.

Populær park

Størst i øst

God trening

Hundeparker nær deg

Solør hundepark

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Hund

Ny hundelov:

Regjeringen vil ha kompetansekrav for hundeeiere

Kompetansekrav for hundeeiere og et mer konkret vurderingsgrunnlag for avlivning av hunder er noen av forslagene til en ny hundelov.

Seks av sju norske hunderaser er utrydningstruet

Kun én av Norges sju nasjonale hunderaser er ikke truet av utryddelse. De øvrige seks er i fare for å dø ut, til tross for ti år med forsøk på å redde dem.

Få hunden i form til jakta

En aktiv jakthund kan ha godt av en fysisk hvileperiode, men sommerpausen bør ikke bli for lang. Her er tipsene som får hunden i form til årets store høydepunkt.

På forsiden nå