Annonse

Test av hengekøye Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag

Test av Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag.
Test av Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag.

Gå amok – drøm søtt

Amok Draumr 5.0 har fått lovord i lang tid. Vel fortjent.

Publisert

Denne køya skiller seg fra konkurrentene ved at festestroppene ikke er montert i hode- og fotenden, men horisontalt på «styrbord» og «babord».

Med litt øvelse henger du opp Draumr på få sekunder ved å tre en metallhempe gjennom en krok og stramme til. Det er sågar påsydd lapper for hvilken stropp som skal hvor. Stort enklere får det ikke blitt.

Gjennomtenkt

Et øye for detaljer og brukervennlighet preger da også hele opplevelsen av dra på tur med Draumr. Liggeunderlaget flyter ikke rundt på natta, fordi det festes i en egen lomme. Du henger enkelt opp drikkeflaske, lampe, bok, mobil og andre ting du vil ha lett for hånden i de smarte lommene til selve køya. Myggnetting er selvsagt integrert. Pluggene til tarpen ligger i en egen liten innerpose i tarpens oppbevaringspose.

Rosinen i pølsa? Med to enkle stropper veksler du mellom liggende og sittende stilling. Akkurat dette krever litt trening, det samme gjør innog utsteg av køya. Det gjelder å finne balansepunktet. Men når denne lille bøygen er mestret, har du en deilig natt foran deg.

Test av Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag.
Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag: totalt 2,8 kilo.

På en snurr

En liten advarsel for deg som liker å ta med stor hund i køya. En retriever på 30 kilo som flytter seg i løpet av natta, forrykker selvsagt balansepunktet. Enden på visa blir fort at du bokstavelig talt går på en snurr, og havner i en haug på bakken. Draumr får ikke trekk for dette, men det er greit å være klar over utfordringen om du primært leter etter en hengekøye til deg selv og den firbeinte. Da vil en av de mer klassiske køyene vi har testet tidligere være et bedre valg.

En drøm

Denne hengekøya har vært brukt i to sesonger, til alle årstider, og viser ingen tegn på slitasje så langt. Enkelt oppsett, godt hjulpet av både lekkert og gjennomtenkt design med et vell av gode løsninger, gjør at Amoks hengekøye bør være en drøm for de fleste!

Amok Draumr 5.0 med tarp og liggeunderlag:

Komplett sett av hengekøya Amok Draumr 5.0 med Skjold tarp og liggeunderlaget Fjøl Winterlight LW.

Farger: Både ensfargete varianter og kamo tilgjengelig

Vekt: 1329 g (standard køye), 820 g (liggeunderlag), 655 g (tarp)

Pris: kr 5896,- for hele pakka

Leverandør: amokequipment.no

Karakter: 5,5

Powered by Labrador CMS