Annonse

Test av Haven Tent Original

Test av Haven Tent
Denne køya er den første virkelig kan si at vi har sovet godt i.

Himmelsk køye

Vi falt pladask for hengekøya Haven Tent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Hengekøye-trenden svinger videre. Og konstruksjonene blir stadig forbedret! Hvis du er av typen som sover best i sideleie, har du kanskje erfart at den klassiske hammoc-konstruksjonen (Ticket To The Moon m.fl.) ikke egner seg til noe særlig mer enn en middagslur:

Plagsomt smal i endene, underlaget vrir seg, og hvis du ikke strammer opp godt nok, siger du ned mot midten.

Haven Tent er noe helt annet. Ved riktig oppsett blir bunnen firkantet og ganske flat. Et medfølgende underlag med ca. 10 cm tykkelse, skaper høy komfort. Nå kan du endelig ligge godt sideveis!

Andre fordeler: Køya er enkel å sette opp, den har mange innvendige lommer, og snor for oppheng av klær og utstyr. Den medfølgende tarpen (vanntett duk til å spenne over), kan monteres slik at du fremdeles har utsikt.

Og det integrerte myggnettet er så finmasket at det også stopper knott. Tips: Gå inn på YouTube og søk «Haven Tent Setup Guide».

Komfortabelt underlag

Å spenne ei hengekøye optimalt opp er en erfaringssak. Undertegnede leter etter trær med fem-seks skritts avstand. (Har alltid med ekstra stropper.) På Haven Tent bør du henge hodeenden noe høyere enn fotenden. For ikke å subbe i blåbærlyngen, foretrekker vi også å stroppe den høyt på trærne, gjerne opp mot to meter. Husk å vippe underlaget (som forklart) under hvert av de fire hjørnene i køya – hvis ikke kan det vri seg i løpet av natta.

Test: Klymit Insulated Hammock V

Underlaget fylles ved å bruke trekket som «pumpe». En svært bra løsning, der du slipper å puste «ompa til du dør». Vi har greid å fylle underlaget med tolv «innblåsinger» med trekket. (Det kunne imidlertid vært en egen ventil for å slippe ut luften.)

Underlaget er egnet for tre sesonger. Med en såkalt R-verdi på 3-4, blir det noe kjølig for vinterbruk. Vi prøvde å supplere med reinskinn, men da opplevdes køya for trang.

Tarpen dekker kun køya, og kan oppleves som snau i størrelsen. (Fordelen med en større tarp er at den kan dekke en leirplass for flere personer. Med gjengen på tur kan du evt. supplere med «Dovrefjell Classic Tarp» på 3x3 meter.)

Leter du etter steder å henge? Da bør du lese vår anmeldelse av boka Hengekøyedilla, som gir deg mange fine tips til steder å besøke med hengekøya rundt hovedstaden.

Køya og underlaget har en bredde på 60 cm. Det var godt nok for oss, men heller ikke mer enn akkurat nødvendig. Vurder evt. Haven Tent XL som har 76 cm bredde, og nesten samme vekt.

Haven Tent Original

PRODUKTFAKTA: Hengekøye/telt med medfølgende liggeunderlag, tarp og myggnetting. Innvendige mål: 198 x 60 cm. Vekt: 3,25 kg.

LEVERANDØR: Friluftsmagasinet, magasinet.no.

PRIS: Kr 3499,-

KARAKTER: 6

Powered by Labrador CMS