Annonse

Test av liggeunderlag Klymit Insulated Hammock V

Test av Klymit Insulated Hammock V
Klymit Insulated Hammock V

Sov med vinger

Klymit Insulated Hammock V er et kostbart liggeunderlag for hengekøyeuteliggeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Endelig en innovasjon som kan gjøre natta i hengekøya mer komfortabel, tenkte vi, da vi så dette produktet i fjor. De siste åra har oppblåsbare liggeunderlag «tatt av» for uteliggere flest. Betydelig dyrere enn det tradisjonelle skum-underlaget, men du verden så mye mer behagelig.

Det første vi noterer oss med dette underlaget fra Klymit, er at det ikke er av de letteste i klassen. Hvis du jager gram, finnes det lettvektere til halvparten av denne utgaven – men ikke spesiallagd for hengekøye. Underlaget er praktisk i bruk: raskt å blåse opp, og raskt å tømme. (Du bør rulle det to ganger for å få ut all luft.)

Test: Havent Tent Original hengekøye

Klymit Hammoc gir helt klart bedre komfort i ei hengekøye enn et skumunderlag. Konstruksjonen er slik at underlaget er utstyrt med «vinger». Dermed holdes hengekøyas «vegger» bedre til siden. Det er uansett slik at standard-konstruerte hengekøyer smalner i endene, og da er ryggleie det mest praktiske. Skrått sideleie blir noe mer komfortabelt med Klymit – men ikke optimalt.

Isolasjonen er god nok til de fleste situasjoner, året rundt. Antiskli-belegget fungerer bra, men vi synes produsenten kunne spandert en større belagt flate enn kun to mindre partier. Hvis du sover urolig, vil også dette underlaget vri seg noe i køya. Vingene burde etter vår mening også dekket hele siden, selv om vekta da ville økt noe.

Bokanmeldelse: Hengekøyedilla - gode steder å henge rundt Oslo

Pluss for lappesaker i egen påsydd pose. Trekket er dog i minste laget. Alle pakkposer bør være mer enn romslige nok, slik at du klarer å få produktet nedi, også på kalde morgener med valne fingre. Og prisen? Vel – den kunne vært lavere.

Klymit Insulated Hammock V

Fire-sesongs oppblåsbart liggeunderlag, spesialkonstruert for hengekøyer. «Vinger» på sidene som holder hengekøya mer åpen. Antiskli-belegg under skulderpartiet.

Størrelse: 198 x 119 x 6,3 cm. Pakket str.: 12,7 x 25 cm. Isolasjonsevne: R-Verdi: 4,4 (tilsvarer bruksområde ned til ca. -14 ºC).

Vekt: 970 g.

Pris: kr 2199,-

Leverandør: Hekta På Tur, tlf. 974 75 536, hektapatur.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS