Annonse

Test av Hennessy Safari Deluxe XXL

Vi har testet hengekøya Hennessy Safari Deluxe XXl. Det er absolutt en solid hengekøye verdt en nærmere titt. Anbefales særlig for deg som liker å sove med hunden i løse lufta.
Vi har testet hengekøya Hennessy Safari Deluxe XXl. Det er absolutt en solid hengekøye verdt en nærmere titt. Anbefales særlig for deg som liker å sove med hunden i løse lufta.

Solid kvalitetskøye

Hennessy produserte hengekøyer lenge før de svevende bananposene ble den nye landeplagen her hjemme, og de kan sine saker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Gjelder mantraet «de gamle er eldst» også på køyefronten? Modellen Safari Deluxe XXL har i alle fall blitt brukt jevnt og trutt i over et år, og framstår som et godt og solid valg.

I pakken finner du en hengekøye med integrert myggnett, to skånsomme stropper å ha rundt treet, og en tarp du enkelt kan feste over toppsnora med to klips og så stramme opp med barduner. Plugger følger ikke med, så det må du kjøpe i tillegg.

Greit oppheng

Du henger køya enkelt opp ved å ta en av stroppene så høyt armene dine når rundt et tre, før du fører opphengssnora gjennom løkkene i stroppen. Så strammer du, og fester med en åttetalsknute.

Tips: Stram den første siden litt forsiktig, før du strammer den andre skikkelig. Da synes i alle fall jeg det går fort og enkelt å få fin høyde på køya.

Diagonalsøvn

Hengekøya er laget i kraftig nylon og er konstruert for diagonal liggestilling. Akkurat det har jeg kanskje ikke fått veldig god dreis på, uten at jeg sover dårlig av den grunn. Køya er solid, og har helt fint tålt både meg på 189 cm og 78 kilo, samt en retriever på over 30 kilo.

Sistnevnte kan selvsagt være en plausibel forklaring på mine diagonale utfordringer.

Test: Haven Tent Original – En himmelsk køye!

Sømmer, hemper, barduner, snorer, glidelåser, netting og bunnduk er solide saker og gjør det de skal uten fiksfakseri. Over hodet inne i køya finner du også to praktiske lommer for lykt, mobil og andre småting.

Tilvenning

Av ekstrautstyr er det ganske populært å kjøpe et såkalt «snake- skin», et slags futteral du fester på toppsnora på hver side av hengekøya. Slik skal du enkelt bare kunne «dra på dongen» istedenfor å bruke tid på å pakke sammen køya. Dette har undertegnede ikke testet, da jeg ikke opplever det som veldig styrete å pakke sammen Safarien.

Test: Liggeunderlaget Klymit Insulated Hammock V

Merk: Det krever gjerne litt tilvenning å sove i hengekøye, og det er ikke alle som blir frelst. Innretningen har også sine åpenbare begrensninger, ikke minst om du er mye på tur over tregrensa. Et godt råd kan være å låne (eller leie) ei køye for noen overnattinger. Da kan du la tanken henge litt før du investerer …

Hennessy Safari Deluxe XXL

Produsentens største hengekøye.
Materiale: 210 D Oxford nylon (køye) og 70D polyuretanbelagt polyester ripstop (tarp). Vekt: 1,9 kg.
Makslengde: 213 cm.
Maksvekt: 159 kg.
Mål sammenpakket: 13x20x20 cm.

Pris: ca. kr 2700,-

Leverandør: https://hennesseyhammock.com (selges i flere norske butikker)

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS