Annonse

Flueskolen

Slik binder du The Balmoral

Her ser du hvordan Oddbjørn Midbø binder den klassiske flua fra elven Dee, The Balmoral. Flua fisker godt i klare elver, både i hjemlandet Skottland, og på Vestlandet.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Dee-fluer er regnet blant de klassiske laksefluene og stammer fra River Dee i Skottland. Fluetypen har vært i bruk i denne elva tilbake til starten av 1800-tallet.

Balmoral er etter min mening en av de fineste av Dee-fluene. Fargene passer det klare vannet i Dee, og den vil også kunne gi laks i klare elver på Vestlandet.

1. Surr deg med jevne tørn fra bak krokøyet og til mot- haken. Fest inn en rund sølvtinsel som tag, og en hale av gullfasan crest.

2. Fest inn en veiling av gullfasan-tippet over halen og surr en butt av strutseherl.3. Fest inn et sølv lace-tinsel (lace er tre runde tinsel tvunnet sammen) og bakre halvdel av kroppen med grønn selull. Fest så inn et svart hegrehackle i tuppen.4. Dubb resten av kroppen med blå selull og ribb kroppen med lace-tinselet.5. Følg etter med hacklet mens du passer på at fibrene legger seg bakover. Fest inn en fjær fra krikkand som brukes som fronthackle.6. Surr fronthacklet og bind inn en jungelcock på hver side som ligger langs hacklet pekende litt nedover. 7, 8 og 9. Klipp seksjoner fra påfuglvingefjær og legg de inn i en løkke som på bildet. Løkka er en dobbel «kjerringknute». Dra knuten til mellom tommel og pekefinger. Dersom du ikke har tre hender kan du binde tråden fast i bindestikka først slik at du kan dra i begge ender samtidig.10. Bind inn vingen med to tørn rett bak knuten. Fjern så knuten med bindenålen og fest med et par tørn til.11. Klipp bort overskytende materiale og fukt det du ikke klarer å få klippet bort før du binder det ned. Da blir det lettere å få et lite hode, og det gjør flua mer solid. Avslutt med et pent lite hode og et par strøk lakk..THE BALMORALTag: Sølv lacetinselHale: Crest og tippet fra gullfasanButt: Sort strutseherlKropp: Halvparten grønn og halvparten blå selull Hackle: svart hegreFronthackle: Krikkand flankefjærSider: JungelcockVinge: Originalt kanelfarget kalkun, men påfugl er lettere å binde med og gir en fin
Powered by Labrador CMS