Annonse

Oppskrift | Fiskesuppe

Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror.
Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror.

Kremet fiskesuppe

Det smaker ekstra godt med en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Du spiser vel det du fisker, enten det er hyse, lange, torsk eller ørret?

En fiskesuppe er aldri feil, og her går vi for en kremet variant.

Hvis du ønsker å sprite opp suppen med reker, blåskjell, sitronsaft eller andre grønnsaker, så er det selvsagt lov. Fiskesuppe er også en perfekt måte å bruke opp restene fra gårsdagens fiskemiddag på.

Ingredienser

  • 600 g fiskefilet 1⁄2 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1⁄2 purre
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 8 dl fiskekraft
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket gressløk og persille 2 ss maisenna

Slik gjør du:

  • Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter.
  • Del løken i små biter, og gulrøtter og purre i skiver.
  • Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter.
  • Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper, gressløk og persille.
  • Jevn suppen med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk, og la det putre til den begynner å tykne.
  • Ha i fisken og la den trekke i noen minutter. Server gjerne fiskesuppen med nybakt brød.
Powered by Labrador CMS