Kjøpsguide | Sneller

Hva slags haspelsnelle passer best til ditt fiske? Det er flere hensyn du må ta, og det er ikke alltid lett å velge rett i mylderet av sneller.
Hva slags haspelsnelle passer best til ditt fiske? Det er flere hensyn du må ta, og det er ikke alltid lett å velge rett i mylderet av sneller.

Slik kjøper du riktig haspelsnelle

Haspelsnelle er vår mest populære snelletype. Utvalget er stort, og du trenger ikke betale all verden for ei god snelle. Vi guider deg til rett valg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Det gir en betryggende følelse å ha ei problemfri haspelsnelle, som passer stanga godt og kaster langt. Der fluefiskeren bruker tid på å finne den gode stanga, er det snella med alle sine tekniske finesser og dyre metaller som fascinerer haspelfiskeren.

Nå som de fleste bruker tynne og sterke fletteliner, er behovet for store og klumpete sneller med enorm snørekapasitet nesten borte. Kvaliteten på rimelige sneller har blitt stadig bedre, og de fleste sportsfiskere kan i dag klare seg med en eller to snellestørrelser til det meste.

Økt kvalitet gir muligheter
Det å velge riktig snelle for effektivt fiske er ikke alltid like lett for den gjengse fisker, da mye av markedsføringen kan være misvisende og forvirrende. Kjøper man ei ny snelle, vil nok de fleste forvente at den skal være problemfri og vare i minst fem år – selv om den ikke koster en formue.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.